Tips från din arborist för trädvård på vintern

Snötäckta löv

Vintern är på väg!  Åh nej! Skånska vintrar kan vara särskilt hårda för dina träd.  Här är några arboristtips för att hålla dina träd friska in i nästa år!

Här finns ytterligare en guide som kanske kan hjälpa dig.

  • Förhindra solbränna. Vad är solbränna?  Det är när en sida av trädet exponeras för solen.  Detta kan hända under Edmontons kaotiska varma och kalla vintrar.  Om solen reflekteras av snön och värmer upp ena sidan av trädet kan du ha problem med solsköld.  Om du lindar in, målar eller skuggar trädet kan du förhindra detta.
  • Mulching kan gynna ditt träd året runt, men på vintern är det särskilt viktigt för unga träd.  Med ett tjockt mulchlager på 2-3 tum hålls temperaturen stabilare för trädens rotsystem.  Det kan förhindra skador från Edmontons snabbt föränderliga klimat.
  • Beskärning på senhösten är en bra tidpunkt för begränsad funktionell beskärning.  Det handlar om att ta bort döende, döda eller sjuka grenar eller att förbättra trädets grenstruktur.  Beskär inte för mycket eftersom trädet måste använda resurser för att läka beskärningssåren och det är på väg in i vintern.

Även om träden går i dvala på vintern betyder det inte att de är inaktiva.  De har bara en mycket låg aktivitetsnivå.   Om du tar hand om ditt träd med dessa enkla steg kommer det att få en bra start på våren!

Kontakta en certifierad arborist för en konsultation idag!

Dela inlägget: