De 5 bästa tipsen för trädbeskärning

Trädbeskärning i Skåne

Våren är precis runt hörnet! Är dina träd redo för det varma vädret? Här är några tips och tricks för att få dina träd friska och snygga.

1. Ta reda på vad du har att göra med. Vilken typ av träd har du? Är de friska? Träden växer väldigt bra under Skånes’ korta sommarsäsong. Beroende på trädslaget är rätt säsong för beskärning avgörande för din framgång. Här finns ett dokument som hjälper dig att avgöra vilken tidpunkt som är bäst för ditt träd. Trädbeskärning för ditt träd

2. Skaffa rätt verktyg för jobbet. Skär inte ner på det mesta. Billiga verktyg är billiga, du kommer att tacka mig senare. För små grenar använder du en saxverkande sekatör. Prova en avkapande sax för större grenar och beskärningssågar är bra för de trånga utrymmena. Motorsågar är lätta att använda, men de orsakar i allmänhet fler problem än de löser.

3. Hur vill du att ditt träd ska se ut? Planera innan du börjar hugga bort. Hitta den starkaste vertikala stammen och beskär de andra vertikala stammarna så att de blir sidostammar. Den här delen är ganska knepig. Se till att du konsulterar ett proffs eller kollar YouTube-tutorials innan du fortsätter. 

4. Beskär dina horisontella grenar. När du har fått ordning på dina vertikala grenar måste du fastställa din lägsta permanenta gren. Höjden har mycket att göra med vad trädet är till för. Du måste välja ut dina ställningsgrenar. Dessa ska väljas för att få ett bra fäste och vara utspridda runt stammens omkrets.

5. Kontakta en professionell person. Trädbeskärning bör inte ta bort mer än 25 % av ditt träd per år och kan ta upp till 25 år som görs varje år för att få ditt träd helt rätt. Erfarenheten här spelar roll. Få råd eller anlita ett proffs innan du sätter igång.

Om du vill anlita en expert för trädbeskärning i Skåne ring killarna på Sequoia Trädvård !

Dela inlägget: